30 Temmuz 2014

FIFA 14 - DETAYLI GENEL REHBER


Herkese merhaba hoşgeldiniz.

Türkiyedeki en büyük FIFA 14 rehberini yayınlamaktan gurur duyuyorum.

Her türlü kafanıza takilan soruyu yorum bölümünde elimden geldigi kadar cevaplamaya çalışıcam.

Güncelleme:Bazı yazım hataları düzeltildi bu arada arkadaşlar FIFA 15 içinde bundan çok daha büyük bir rehber hazırlamayı düşünüyorum taslak olarak çalışmalara başladım bile.

ULTİMATE TEAM

Evet,FIFA'nin en çok oynanan ve en popüler modu Ultimate team ile başlayalım.Yaklaşık 180 sezon falan oynadım Ultimate Team'de,%85 maçımın hepsini Division 1'de oynadım arada Division 2'ye düştüğüm oldu sadece o kadar..
Bir sürü Div1 title kazandım arka arkaya...

Herneyse biz direk rehbere geçelim.

DEFANS

Şu anda FIFA 14 oyuncularını %85'den fazlasının çektiği sıkıntı defans yapamıyorum arkadaş!
Şimdi,defans yaparken eğer top rakibinizin sahasındaysa mutlaka ama mutlaka press yapın,ne zaman top orta sahaya gelir sizin yarı sahanıza yaklaşmaya başlarsa mutlaka alan savunmasına geçin eğer press yapmaya çalışırsanız iki fake harekette boku yersiniz oturursunuz söylemedi demeyin.

Rakibinizin hareketlerini izleyin!
İşte defans yaparken anahtar olayımız bu olacak,rakibimizin hareketlerini izlemek 1.kural sakın ama sakın dallama gibi rakibinizin üstüne koşmayın bekleyin o gelsin ve haraketlerine göre hareket edin.

Rakibi değil koşu yollarını kapayın!
Yine söylediğim gibi rakibe sakın ama sakın sprint tuşuna basılı tutarak koşmayın,öbür türlüde koşmayın.Jockey tuşu dediğimiz tuşla yavaş yavaş izleyin ve defansınızın arkasına sızmaya çalışan forvetlerin yolunu kesin çünki örnek vermek gerekirse Aubameyang gibi bir forvet varsa karşınızda ve siz çizgi halinde durmaya ısrar ederseniz o adam sizin defansınızı yarar geçer.Bu tür oyuncular
''Tries to beat offside trap'' yani Ofsayt tuzağını kırmaya çalışan oyunculardır bunlara çok dikkat edelim bir uzun topda işinizi bitirebilirler bu yüzden pas atan adamı durdurmak yerine koşan adamı durdurun her zaman.

Kafa golü yemekten bıktım !
Ne yalan söyliyeyim bende bıkmıştım ilk başladığımda ama ne zaman bunu avantajım olarak kullanmaya başladığım zaman bende başkalarını bıktırdım baya galiba (rage quit) ehehe.
Evet eğer rakibiniz orta açacak ise içerdeki adamı durdurmak veya tutmak yerine,orta açmaya giden adamı ölümüne durdurun kayın,foul yapın(arkadan ise yapmayın tabi).Top aut veya korner olacak diye korkmayın o adamı mutlaka durdurun.
Ve mutlaka eğer kanat adamınız varsa onu seçip bek adamına yardım etmesini sağlayın böylelikle hem defansınız rahatlar hemde oyun kurarken daha fazla seçeneğiniz olur.
Ve mutlaka defans oyuncularınız 6.1 boyundan uzun olsun.6.1 boy minimum oda eğer defans oyuncununu zıplama yeteneği(jumping) 90'nın üstündeyse.
Chedjou ve Koscienly aklıma gelen örnekler.

Bekleriniz mutlaka karşı rakibinizin sprinter kanat oyuncularını durdurcak hıza sahip olsunlar çünki bana göre bir bekde olması gereken en önemli olay hız.Böylelikle hem kanattan gelen ortaları azaltırız hemde kanatlardan iyi bindirme yapabilen beklerimiz olur ve geri gelirkende sıkıntıları olmaz çünki zaten hızlılar.Aklıma gelen örnekler = Abate,Walker

Direk müdahele yapın sakın içerdeki adamı tutmaya çalışmayın.

Nedir bu Korner saçmalığı!

Kornerlerde mutlaka önde bir adamınızın bulunur onu hemen roket hızıyla ceza sahasındaki uzun bir oyuncunun önüne koyun.



Aynı bu şekilde olacak.

Bunları yaptıktan sonra bir seçeneğimiz daha var,kalecimiz ! Evet kalecimiz kornerlerde büyük rol oynayacak.



Eğer top kırmızı çizgi ile gösterdiğim yere doğru düşüyorsa mutlaka kaleciyi açın yoksa büyük ihtimalle golu yersiniz.Onun dışına düşüyorsa kaleciyi sakın açmayın bu büyük bir hata olacaktır

Free-Kick Savunması !

Aslında çok kolaydır bunu bir resimle anlatacağım size.


Evet resimde gördüğünüz gibi ''Tall defender'' yani Uzun defans oyuncusunu kalecinin kapamadığı köşeye koyacağız ve işlem tamam.Ek olarak sakın duvarınızı zıplatmayı unutmayın bunun zamanlamasını iyi yapın,adam tam topa vururken atlatın.

Defans seçimi !

Benim oyundaki favori defansım Kompany nedeni ise iyi bir hıza sahip,boyu yeteri kadar uzun 6.4 bir defans için yeter artar bile ve defansif özellikleri muhteşem tek eksiği Work rate medium/medium olması ki work rate olayınada gelecem biraz sonra.
İkinci bir favorim ise Hummels her ne kadar biraz yavaş olsada defansın arkasına bir tane top geçirdiğini hatırlamıyorum.Nedeni oyunu okuma yeteneği yani oyunda buna ''İnterception'' diyoruz Türkçesi engelleme falan oluyor galiba.Ve yine tek sorunu work rate high/medium olması neyse bunlara gelicem.

Evet arkadaşlar defans seçerken mutlaka bir defansınızın hızlı olması gerek ve öbür defansınızın defansif özelliklerinin yüksek olmasına dikkat edin hızı pek önemli değil ama +65 pace olması her zaman ilk tercihimiz olacak.
İlerde Work rateleriyle anlatacağım.


Birazda Oyun kuralım Gol Atalım !

Ve ve ve işte FIFA 14'ün kilit noktası.Oyun kurmak kimilerine göre işkence kimilerine göre zaman kaybı kimilerine göre bir yaşam tarzı :)

Oyun kurarken dikkat edeceğimiz bir kilit nokta var tek pas olayını bırakacağız arkadaşlar.Tek pas FIFA 14'te o kadarda etkili değil.Etkili olan şey topu aldığımız her adamla mesafe katetmek olacak ve sonucunu göreceksiniz.Her ne kadar oyuncunuz kazma olsa bile birazda olsun top ayağınıza geçtiği anda hemen pas atmayın bu tek pasları sadece garanti toplarda kullanın öteki türlü kontra atağa maruz kalabilir ve golu yiyebilirsiniz.Rakibinizi eritin,bu şekilde top sürerek hızlı paslar yapmaya çalışın rakibiniz ne zaman size slide tackle(kayarak müdahele) yapmaya başladığında anlayacağız ki artık başı döndü veya birazda olsun sinirlendirdik rakibimizi bu bize avantaj sağlayacak çünki moral her zaman önemli.Maça sakın moralsiz ve yorgun bir biçimde girmeyin başarınızı düşürecektir.Ne zaman yenilgi serileriniz başlarsa o zaman bırakın ara verin FIFA'ya biraz.
L2+X yani adam kaçırma bunu maçda sürekli olarak kanatlarınızı ve forvetinizi defansın arkasına kaçırmak için bu taktiği kullanın.

Nasılmı?

Top kanat oyuncunuz veya forvetinizde ise veya herhangi bir oyuncu olabilir ama önemli olan bu iki pozisyon.Direk olarak L2+X ile orta sahanıza oynayın,oyuncunuzun bi anda mesafe katetmeye başlayacaktır hiç topu bekletmeden eğer boş gördüyseniz(rakibiniz koşuyu engellemiyorsa) direk havadan ara pasını yollayın.Eğer koşuyu engelliyorsa rakibin üstüne doğru top sürün ve bu sefer yapacağımız şey orta saha adamı ile forvet arasında 1-2 yapmak,forvetinize L2+X oynamaya çalışın ve tekrardan dediğim gibi mesafe katetmeye çalışan adama pas atmaya çalışın.Ama şöyle bir olaya var artık bu zamanda ceza sahasına baya yaklaştık artık tehlikeli bölgedeyiz,forvetiniz ile L2 tuşuna basıp topu koruyun,bakın bu çok önemli bir olay forvetinizin topu saklaması rakip bunu beklemez bi an koşu yapar defansı boş kalır işte o an forvet ile Şut+Pas tuşuna basıp fake bir hareket ile arkamızı hızlıca dönüp biraz daha kaleye yaklaşıp uzak köşeye şutumuzu çekmek.(Burda forvetin yeteneğinin önemi çok fazla).
Gol atmaya çalışırken bu şut+pas taktiğini mutlaka kullanacağız beyler veya eğer yetenekli biriyseniz bu skill moves konusunda daha iyi hareketler yapabilirsiniz.Benim favorim budur ama.

Eklemek istediğim bir şey daha var Kalecilerin bazılarında ''GK Long Throw'' özelliği olur örnek olarak Cech,bu kaleciler topu elleriyle muhteşem oyuna sokarlar hani taa kalenizden kanat oyuncunuza kadar çok isabetli top atarlar elleriyle ve oyun kurmak için muhteşem seçim olabilir bu tür kaleciler.
Sakın ama sakın defansınıza ve kalecinize top atmaktan korkmayın sürekli rakibin üstüne gitmeyin,sürekli topu ileri taşımaya çalışmayın mutlaka geride biraz pas yapın ve rakibinizin defansında boşluklar açmaya çalışın eğer sürekli ileri gitmeye çalışırsanız hüsrana uğrarırsınız söyliyim.Unutmayın sahada 11 tane adamınız var !

Girmiyor Lanet Top kaleye !

Bu aslında sizin yeteneğinizden çok bana göre oyuncunuın yetegine bağlıdır tabi sizinde nereye nişanladığınız ve kaleciyi mağlup edecek açılara girmeniz gerektiginide söyleyim.
Şöyle çok güzel bi örnek buldum tamda anlatmaya çalıştığım şey arkadaşlar.


Etkili Orta Açma !

Evet orta açma oyundaki en kolay sizi zafere götürecek olaylardan bir tanesidir hemen bunuda açıklayalım.

Böyle bir durumda önünüz açıksa mutlaka sıfıra inin ve kaleye yaklaşmaya çalışın sonra ortanızı açın gol olma ihtimali artacaktır.

Böyle bir durumda ise Early Cross yani erken orta açma tuşunu kullanacağız buda L2+Orta açma tuşunuz neyse o.Böylelikle orta açan adamınız içeriye daha falsolu bir topu gönderecek ve içeri koşan adam topu daha rahat bir şekilde yetişme imkanı olacak.Bu orta şeklini havadan ceza sahasına doğru hava pası olarakda işe yarıyor.



Work Rate Olayı !
Oyuncunuz maç içinde ne kadar koşuyor? ne kadar çalışıyor? Bunları güzel örneklerle açıklayacağız arkadaşlar.

İlk olarak şöyle bir Work ratelere kısaca bakalım.


Attacking/Defending olarak ikiye ayrılıyor.

Eğer bir oyuncu High/High work ratesine sahipse sahada sürekli koşu halindedir bir tür dinamodo türünde oyunculardır ve maç içerisinde en çok yorulan oyunculardır.(High/high oyuncunuz varsa maç sonucunda ne kadar fitness kaybettiğine bakın anlayacaksınız dediğimi)

Low/Low oyuncunuz varsa genelde saha içinde ayaklarını uzatıp maçı izlemeyi,sadece ayağına top geldiğinde bişeler yapmayı seven oyuncular.

High/High  bu oyuncular sürekli atağa ve defansa yardım ederler durmak bilmezler ama ama kötü yanları çoktur ve çoğu kez oyuncunuzu pozisyonu dışında oynadığını görürsünüz ve bu çok can sıkıcı durumdur..


High/Low genelde kanat ve forvet oyuncularının sahip olduğu ve bu tür oyuncuların çok nadir ve oyunda pahalı olduğu görülür.Bu oyuncular defansa hiç bir zaman gelmezler belki maç boyunca 1-2 kere oda belki ama sürekli atakta iş yaparlar ve golü ararlar,sürekli ilerde bir koşu halindedirler gol yollarında sıkıntınız varsa forvete bu türden bir oyuncu alabilirsiniz.

Low/High - Sürekli defansı düşünen ve geride duran oyunculardır eğer çok fazla kontra ataktan gol yiyorsanız bu tür defans oyuncularına yönelin farkı göreceksiniz ama oyun kurmak için pekde iyi seçim değillerdir çünki genelde geride beklerler pek oyun kurma gibi bir lüksleri yoktur sadece defansı düşünürler.

Medium/Medium

Bu oyuncular sürekli oyunun ortasındırlar ve arada defansa gelip arada atağa katılırlar.Bu tür work rateler orta sahalar için güzeldir çünki genelde oyunun ortasında bekleyip top dağıtırlar.(Şöyle bir söz vardı eğer Gerrard med/med work ratesine sahip olsaydı oyunun en iyi orta sahası olurdu)
Ama eğer forvetteki oyuncunuz med/med work ratesine sahipse hele onu tek forvet oynatıyorsanız işte başınız ağırmaya başlayacak.Çoğu kez pozisyonu dışındadır orta açmak istediğinizde içerde değildir,ara pası atacaksınızdır koşu yapmıyordur falan.Bu tür oyuncuları orta sahadan oyun kurmayı sevenler için öneriyorum.


Evet diğer work rateleri açıklama gereksimi duymadım çünki bu yoldan çıkarak onlarında ne olduklarını anlayabilirsiniz.

Formasyona göre work rate olayı değişir her formasyonda değişik work rate gereksimi ortaya çıkar ama bunu sizin oyun stilinizede bağlıdır o yüzden hangi formasyon ve oyuncu ile iyi işler yapıyorsanız onla devam edin.

Forvet için en iyi work rateler,

High/Low -  Sürekli golü arayan oyunculardır.
High/Medium - Gol arayan ve arada oyun kurmayada yardımcı olan oyunculardır.
Medium/low - İlerde iyi işler yapabilen oyunculardır her ne kadar High/Low kadar olmasada.

Kanat oyuncuları İçin,

High/Low - Gol atmakta sıkıntınız varsa bu kanat oyuncularına yönelin
High/Medium - Hem ileriye hemde defansına gerektiğinde yardım eden kanat oyuncularıdır.

Forvet arkası ( CAM,CF)

High/Medium - Hem forvetinize hemde defansa yardım edebilen ve bu mevkide benim favori work ratemdir.
High/Low - Bi nevi forvet arkası değil,forvet gibi oynayan oyunculardır.
Medium/Low - Genelde ilerde beklemeyi ve top dağıtmayı seven oyuncular.

Orta Saha için,

High/High - Sürekli hareket halinde olan oyunculardır hem defansa hemde atağa büyük ölçüde yardım ederler.Ama çoğu kez pozisyonları dışında olabiliyorlar.
Med/Med - Oyun kurmayı seven oyunculardır sürekli sahanın ortasında görebilirsiniz onları :).
High/Med - Hem gol atmaya hemde oyun kurmaya yardımcı olan oyunculardır.

Ön Libero,

Medium/High - Hem oyun kurmaya hemde defansa büyük ölçüde yardım ederler.
Low/High - Sürekli defansı düşünen ve hatta bir stoper gibi oynayan orta saha oyuncularıdır.
High/High- Sahanın her yerinde oynayan oyunculardır ama aynı şekilde sahada çok fazla boşluk bırakabilirler.

Bekler,

Medium/Medium - Hem defansa hemde atağa eşit şekilde destek veren oyunculardır.
High/Medium Her atakta kanatlardan bindirme yapan beklerdir ama topu aniden kaybettiğinizde biraz başınız ağrıyabilir.
Medium/High - Genelde defansif bekler olup arada bir bindirme yaparlar eğer defans sıkıntınız varsa bu bekleri kullanmanızı öneririm.

Stoperler,

Medium/High - Defansda hiç bir boşluk vermeksizin aynı şekilde oyun kurmanızada yardımcı olan stoperlerdir
Medium/Medium - Eğer top saklamayı ve oyun kurmayı seviyorsanız bu stoper türü tam size göre.
High/Medium - Defansda ağır boşluklar vermenizi sağlayacak ama bir yandanda yüksek press yapmanızı sağlayacak olan stoperlerdir,defansda çizgi halinde durmak yerine önde basmayı çok severler.

Oyundaki statlar ne anlama geliyor ? !

Hepsini tek tek açıklayacağım arkadaşlar.

Ball Control (Top Kontrolü ) : Oyuncunuz topu ne kadar iyi kontrol ediyor ? Ve oyuncularınızın topu ne kadar iyi/kötü ilk dokunuş(first touch) yapmasını etki eden statdır.

Crossing (Orta Açma) : Oyuncunuzun ceza sahasına ne kadar iyi orta açacağını belirleyen statdır.

Curve (Falso) : Oyuncunuz topa ne kadar falso verebilir? Belki her zaman işe yaran stat değildir ama bazı durumlarda oyuncunuzun harika paslar ve harika şutlar atmasına yardım eder.Fitnesse shot için olmazsa olmaz bir statdır.

Dribbling(Top Sürme) : Oyuncunuz topla birlikte ne kadar seri hareket edebilir? Topu dokunuş yeteneğidir oyuncunuzun topu bi nevi ayağına yapıştırmasını sağlar.Top Kontrolüne bağlı bir statdır eğer oyuncu iyi bir dribblingi varsa zaten top kontrolüde iyidir.

Finishing(Bitiricilik) : Bir forvet için olmazsa olmaz bir stat,ceza sahasında topu kaleye nasıl göndereceğini,son dokunuşunu belirler.Yüksek statlı bir oyuncu en zor açılardan bile çok iyi goller atabilir.Bu stat  uzaktan atılan şutları etkilemez.

Free Kick Accuracy(Serbest vuruş isabeti) : Serbest vuruşlarınızın ne kadar isabetli olduğun gösterir.Falso ile birlikte birleşince oyuncuyu etkili bir serbest vuruş oyuncusu yapabilir.

Heading Accuracy(Kafa vuruşu isabeti) : Kafa vuruşlarının ne kadar isabetli gideceğini belirler,defans ve forvet oyuncuları için olmazsa olmaz bir statdır.

Long Passing(Uzun Pas yeteneği) : Oyuncunuzun ne kadar iyi uzun paslar atacağını gösterir yüksek falso yeteneği olan bir oyuncu uzun paslarına muhteşem falsolar verebilir.Ara paslarınıda etkiler.

Long Shots(Uzun Şut yeteneği) : Oyuncunuz uzaktan ne kadar iyi şutlar atabilir.Ceza sahasından atılan tüm şutları etkiler ve atılan şutların isabet oranını artırır.

Marking(Markaj) : Defans oyuncular için en önemli statlardan biridir,rakip oyuncuları ne kadar iyi markaja aldıgını belirleyen statdır.

Penalties(Penalti İsabet) : Penaltı atarken isabeti ve şut ayarı yaptığınız yeşil barın dahada genişleyip rahat bir penaltı atmanızı sağlar.

Short Passing(Kısa pas yeteneği) : Oyuncunuz kısa pas isabetini ve yeteneğini belirler.

Shot Power(Şut Gücü) : Oyuncunuzun topa ne kadar sert vurduğunu belirler uzaktan atılan şutlar için gerekli olan bir statdır,düşük bir şut gücü ile uzaktan gol atamazsınız çünki top çok yavaş bir şekilde seyahat eder.Bu statın yüksek olması kalecileri yenmenin en iyi yoludur.

Sliding Tackle(Kayarak Müdahele) : Oyuncunun kayarak müdahelerdeki isabeti ve foul yapma oranını düşürür,yüksek statlar ile oyuncunuz bazen uzunca kayabilir.Şutları bloke etmede önemli bir statdır.

Stand Tackle(Top Çalma) : Oyuncunun rakip oyuncunun ayağından rahat bir şekilde topu almasını sağlar ve bu sürede ayakta durmasına etki eder.

Volleys(Voley yeteneği) : Oyuncuzun topa ne kadar isabetli bir şekilde vole vurma yeteneğidir size doğru gelen seken toplardada bu stat iş görür.

Şimdi geçelim fiziksel statlara.

Acceleration(Hızlanma) : Oyuncunuzun durdurduğu yerden ne kadar hızlı sürede koşuya başlaması.Kısa koşular yapmak için iyi statdır.

Agility(Çeviklik) : Oyuncunuzun ne kadar iyi hareket edeceğini ve çabuk yön değiştireceğini belirler bi nevi atikliği belirler.

Balance(Denge) : Oyuncunuzun ayağını yere sağlam basmasını sağlar ve topu korurken dengede durmasını sağlar.Keskin dönüşler yapmayada yardımcı olur.

Jumping(Zıplama) : Oyuncunun ne kadar yükseğe sıçrayacağını belirler.Uzun oyuncuların genelde jumping'i düşük olur çünki onların zaten fazla zıplamalarına gerek yoktur.Ancak ondan kısa ama çok yüksek zıplama olan yeteneği bir oyuncu bazen uzun oyuncularla boy ölçüşebilir.Kafa toplarını etki eden bir statdır.

Reactions(Reaksiyon) : Oyuncunuzun oyuna ne kadar hızlı reaksiyon sağladını gösterir,rebound topları gole çevirmede ve topu defansdan uzaklaştırmada önemli bir statdır.

Sprint Speed(Koşu hızı) : Oyuncunun maksimumu hızını belirler uzun koşularda önemli bir statdır.Hızlanma statıda burda büyük rol oynar çünki ne kadar yüksekse hızlanma oyuncunuz o kadar çabuk maksimum hızına erişir.

Stamina(Enerji) : Oyuncunun maçda ne kadar enerji harcadığını gösterir yüksek statlı oyuncuların stamina barı daha çabuk yenilenir ve koşu yaptığınızda daha az düşer.High/High work rateli oyuncular için kesinlikle yüksek olması gereken bir statdır.

Strenght(Güç) : Bu seneki büyük faktörlerden biride güç karakterinizin formadan çekilirken ki düşmeme,ayakta durmasına yardımcı olur genelde defansların diğer oyunculara göre bu statı yüksek olur ama bazı forvet oyuncularınında bu statı yüksektir ve onlardan top almak oldukça zordur hele birde koşuya başlarlarsa arkalarından müdahele yapmak çok zordur.Bu seneki ana statdır bana göre.

Aggression(Saldırganlık) : Oyuncunuzun topu korumasında ve kazanmasında büyük rol oynayan statdır.Omuz omuza giderken ki oyuncunun hırsını belirler,düşük statlı oyuncular omuz omuzada çabuk bırakırlar topu ve press yapmazlar,yüksek statlı oyuncular yere düşene kadar topu bırakmaz ve kaybettiklerinde press yaparlar.Bi örnek vereyim Sabrinin aggression oyun içinde 95'di galiba :)

Positioning(Pozisyon alma) : Forvetler için anahtar bir statdır,oyuncunun doğru zamanda doğru yerde olmasını sağlar.Kornerler,hava topları vs...

İnterceptions(Top kesme/Engelleme) : Rakip takımın paslarını engellemek için olmazsa olmaz bir statdır.Yüksek statlı oyuncular muhteşem engellemeler yapabilir ve topu size kazandırabilirler.

Vision(Görüş) : Oyuncunuzun ne kadar sahayı iyi gördüğünü belirler.Pas atarkenki anahtar statlardan biridir,yüksek statlı oyuncular defansdan bile ileriye doğru harika hava pasları atabilirler.Pas statlarıyla birleşik bir stat diyebiliriz.

Skill Moves(Yetenek hareketleri) : 1 yıldız ve 5 yıldız olarak sıralanır yüksek yıldızlı oyuncular Neymar,Ronaldinho gibi,şık hareketler yapabilirler tabi sizin yeteneğinize bağlı bir statdır.

Work Rates(Çalışma Oranı) : Bunu uzunca açıklamıştık yukarda zaten ama tekrar açıklayayım.Oyuncunuzun sahadaki çalışkanlığı,ne kadar mesafe katettigi.

Custom Tactics !

FIFA 10'dan beri kullandığım ve oyun stilime büyük etki ettiğini düşündüğüm bir olaydır.
Herkesin oyun stiline göre kendi custom tacticlerini çıkarmalarını öneririm.
Böyle bir video var bunun hakkında

FIFA 14: Guide to Custom Tactics

Video İngilizce ama ne olduğunu anlayacağınızı umuyorum aklınız bir şey takılırsa bana yazın,cevaplarım.


Ticaret Olayı !

FIFA'da ticaret artık büyük önem taşıyor her sene olduğu gibi,eğer maç yapmadan para kazanmak istiyorsanız biraz zamanınızı ticarete harcamanız gerekiyor.Para kazanmanın tek yolu ise ucuza alıp,pahalıya satmak.
Ticarette benim kullandığım item Kontratlardır,çünki oyundaki en önemli ve en çok kullanılan itemdir kontratlar.Mesela 350'e gold kontrat aldınız diyelim bunu mutlaka 450'e satmaya çalışın.Benim gördüğüme göre oyun 11-2 arası itemler çok ucuz oluyor normale göre,akşam ise bütün itemler pahalaşıyor ben böyle gözlemledim.
Ve birde unutmamak lazım EA her sattığınız itemden %5 vergi alıyor,buna göre hareket edin.

MOMENTUM OLAYI.

İşte FIFA'nın kilit noktası sanırsam bu bazen oyuncularınız salaklaşır,reaksiyon hızları düşer,hamle yapmazlar her şutunuz direği vurmaya başlar elinizde Ronaldo olsa bile bronz bir sağ beke bile topu kaybeder,koşuda yenilir.İşte buna oyunda momentum diyoruz,momentum için yazacak,çizecek pek bişe yok.EA'nin sırf kötü oynayan oyuncular oyundan soğumasın diye eklediği saçma sapan bir sistem, olan bizim gibi iyi oynayan oyunculara oluyor ama EA'nın zerre kadar umrunda değil bu.
Adamlar parasına bakıyor başka bişe değil o yüzden momentum olayına pek takılmayın veya momentuma yakalandığınızı düşünüyorsanız öncelikle tüm takımı D-Padden ''Ultra Defensive'' alın bu biraz yardımcı olabilir ama benim önerim şudur ''Mola verin''. Evet,mola verin. Ne zaman yenilgi serilerine girerseniz oyunu kapayın mola verin.Hatta o gün hiç oynamayın girmeyin.

Mutlaka FIFA'yı iyi gününüzde oynayın,kendinizi iyi hissediyorsanız maçlara girin yoksa eğer yorgunsanız ve kafanızda başka sıkıntılar varsa kesinlikle girmeyin diyorum çünki maçda sakin olmanız gerekiyor 1 gol yediginizde hemen bozmayın kendinizi daha maç 90 dakika.
Ve şunuda söylemek istiyorum 10 gol yeseniz bile maçdan çıkmayın,kesinlikle hiç bir maçı terketmeyin,fark yeseniz bile sonuna kadar oynayın,kendinize ders çıkarın yenilgiden eğer bunu yaparsanız başarıyı yakalarsınız.Bir formasyona alışmak için en az onunda 50 maç yapın eğer hala çalışmadığını düşünüyorsanız işte o zaman formasyonu değişin.

Şimdilik hoşcakalın...

Origin hesabım : Aranweable